Condor 2.0? honesty please

Discussion related to the Condor...

Moderators: Uros, OXO, GR

User avatar
EDB
Posts: 543
Joined: Mon Oct 31, 2011 2:17 am
Location: The Netherlands, Europe Continent, Earth Planet, Milky Way Galaxy, Virgo Super Cluster

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby EDB » Mon Nov 20, 2017 8:04 pm

viewtopic.php?p=150819#p150819
viewtopic.php?p=149310#p149310

With DX11 you can drive that monitor... depending on your GPU and cables used. The more pixels you use, the faster your GPU must be.

sadatoni
Posts: 45
Joined: Sat Apr 15, 2017 1:02 am

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby sadatoni » Mon Nov 20, 2017 8:58 pm

Paul_UK wrote:
OXO wrote:
Mikko wrote:Is there any chance of getting system requirements before the release? I suppose my 10 years old PC is a bit outdated so I might as well upgrade it in good time :D


We suggest a dedicated GPU with 1gb and a i5 or i7 is ok.

The GPU should have benchmark (http://www.videocardbenchmark.net) result of 1000 minimum. 4000 is very good, and 8000 perfect. As always more is better :)

An onboard GPU is usable, but with severely reduced graphics settings.


The 8 year old system still has life in it yet then. I've an old i7 930 (@4.2) and a GTX780 (which is 7970 on those charts) so now I don't have a reason to build a new system......dammit :lol:

Genuine question. I am wanting to purchase a new monitor in the near future, focused mainly towards simming. I am looking at a screen with a resolution of 3440x1440 (ultra widescreen). Will Condor 2 be able to take advantage of this resolution? Little point me going ahead with the purchase otherwise. The new monitor may end up being the reason I need to build a new system :mrgreen: I can't be bothered with multi screen setups at home and think this style of monitor the best compromise.


My old machine is an i7-930 also (though at stock speeds - 2.8GHz), but with a GTX-660. I ran across a few sceneries it wouldn't run faster than 1 FPS (some HD ones). So I upgraded a few months ago figuring it would be better to run Condor 2 on than the old machine, and I wanted to run those HD sceneries. It also has a weird problem of 100% disk usage for the first 10 minutes after it's been booted. I got tired of that even more than the 1 fps as it was a constant niggle.

So I'm even more pumped up for Condor 2 since my "new" GPU is rated around 12,000 (GTX-1080) and a 7th-gen I7.
N5503T CN(0OU)

Image
John Ferguson

User avatar
Freebird
Posts: 2461
Joined: Thu Jul 13, 2006 9:40 pm
Location: North Wales UK

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby Freebird » Tue Nov 21, 2017 6:10 am

sebbil wrote:So, i think it could be ok :) :)
https://www.passmark.com/baselines/V9/d ... 2461712740


Interesting comparison
https://www.passmark.com/baselines/V9/display.php?id=92553600841

Shows why the GTX1070TI exists :)

primitive_6
Posts: 21
Joined: Thu Jun 23, 2016 3:18 pm

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby primitive_6 » Tue Nov 21, 2017 4:29 pm

I guess that i don't have any chance with my geforce 310M :lol:
So its fine for me, you can delay the release as much as you want OXO :mrgreen:

User avatar
OXO
Condor Team
Posts: 4493
Joined: Mon Feb 13, 2006 2:08 am

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby OXO » Tue Nov 21, 2017 4:49 pm

primitive_6 wrote:I guess that i don't have any chance with my geforce 310M :lol:
So its fine for me, you can delay the release as much as you want OXO :mrgreen:


It wont run on this either...


Image
OXO,
Condor Team
Official facebook page

primitive_6
Posts: 21
Joined: Thu Jun 23, 2016 3:18 pm

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby primitive_6 » Tue Nov 21, 2017 4:53 pm

OXO wrote:
primitive_6 wrote:I guess that i don't have any chance with my geforce 310M :lol:
So its fine for me, you can delay the release as much as you want OXO :mrgreen:


It wont run on this either...



Image

User avatar
Flightbase
Posts: 65
Joined: Wed Jan 04, 2006 6:44 pm
Location: Uelzen
Contact:

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby Flightbase » Wed Nov 22, 2017 4:45 am

i7 4770K @4,6ghz, 16gb @3200 CL 10, 2x 1080 TI SLI, 240hz 27" screen, Hardware Raid 10 (1gb cache, 4x Intel 480gb SSD).

The benefits of beeing an active Arma3 player: The hardware will just chill at other games. :?
The first time you'll get a Microsoft product, that doesn't suck, will be the day they start producing vacuum cleaners.

Mayeric
Posts: 11
Joined: Tue Dec 04, 2007 6:38 pm

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby Mayeric » Wed Nov 22, 2017 3:11 pm

Hi Guys !
I just pup-up once every few months to seen if C2 is born... seems to get closer (maybe ! :mrgreen: ).

I stopped using condor years ago because it was unfortunately too far from my paragliding & hanggliding focus.
I don't feel the courage now to go again through the tens of pages of forum speculating about the content of C2... but is there a chance paragliding/hanggliding could be covered by the release ?

Hope the best !

User avatar
Paul_UK
Posts: 43
Joined: Sat Aug 29, 2009 1:05 pm
Location: Southampton, UK

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby Paul_UK » Wed Nov 22, 2017 7:06 pm

sadatoni wrote:My old machine is an i7-930 also (though at stock speeds - 2.8GHz), but with a GTX-660. I ran across a few sceneries it wouldn't run faster than 1 FPS (some HD ones). So I upgraded a few months ago figuring it would be better to run Condor 2 on than the old machine, and I wanted to run those HD sceneries. It also has a weird problem of 100% disk usage for the first 10 minutes after it's been booted. I got tired of that even more than the 1 fps as it was a constant niggle.

So I'm even more pumped up for Condor 2 since my "new" GPU is rated around 12,000 (GTX-1080) and a 7th-gen I7.


Something must have been up with your OS install, other software or drivers. With my setup I can run all of the HD scenery in Condor just fine. I don't even have Condor installed on either of my SSD drives either, it is installed on a 7200rpm SATA drive. A new system is a guaranteed way to solve the problem though :mrgreen:
Bronze by Spring......I hope!
Bronze C completed 3-4-2017 - Hoping worked :mrgreen:

pstrzel
Posts: 273
Joined: Sat Sep 08, 2012 2:02 am
Location: Utah

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby pstrzel » Wed Dec 06, 2017 6:02 pm

Happy St. Nicholas (Sinterklass, Santa Claus, Sankt Nikolaus, Święty Mikołaj) Day to all! If you've been good, you may get another screenshot of Condor 2 for a present. Maybe?
Image

kosmo83
Posts: 3
Joined: Fri Nov 10, 2017 11:11 pm

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby kosmo83 » Thu Dec 07, 2017 10:16 am

or even better :D
Release of V2 :D

sebbil
Posts: 26
Joined: Tue Nov 15, 2016 1:09 am

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby sebbil » Thu Dec 07, 2017 11:34 am

only ...dreams .... not this year ..and i think not 2018 :)

User avatar
phil_delaine
Posts: 59
Joined: Mon Feb 11, 2013 10:40 am
Location: Montpellier - France
Contact:

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby phil_delaine » Thu Dec 07, 2017 1:51 pm

Hi,
Homme de peu de foi, pourquoi avez-vous douté ?

Man of not much faith, why did you doubt?

:D
Join Condor Café at http://condor-velivole.eu/

User avatar
OXO
Condor Team
Posts: 4493
Joined: Mon Feb 13, 2006 2:08 am

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby OXO » Thu Dec 07, 2017 2:35 pm

These young ones think they can post anything on the internet, and we wont be upset.
OXO,
Condor Team
Official facebook page

pstrzel
Posts: 273
Joined: Sat Sep 08, 2012 2:02 am
Location: Utah

Re: Condor 2.0? honesty please

Postby pstrzel » Thu Dec 07, 2017 4:30 pm

OXO wrote:These young ones think they can post anything on the internet, and we wont be upset.

Ouch, that felt like a there's a lump of coal in our future. Well, at least my new graphics card and 12MB more RAM is on the way. :D
Image


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 9 guests