Condor Nvidia surround

Interested in building your own home grown cockpit?

Moderators: Uros, OXO, GR

Lab
Posts: 3
Joined: Sun Aug 03, 2014 9:55 pm

Condor Nvidia surround

Postby Lab » Tue Aug 05, 2014 11:12 am

hello Everyone, New Pilot on forum.. :)

I need help to setup Condor with my Obutto cockpit

the problem is that i can´t run condor in 5760x1080 Condor won´t start just crash and i get "Direct3D Error"
1920x1080 is the only way to start condor.



hardware: Cpu i7, 16gb ram, Nvidia 2 x gtx670 SLI, surround 3+1.. main screen 3 x 27"(5760*1080) and panel screen 22"(1680*1080)

User avatar
EDB
Posts: 536
Joined: Mon Oct 31, 2011 2:17 am
Location: The Netherlands, Europe Continent, Earth Planet, Milky Way Galaxy, Virgo Super Cluster
Contact:

Re: Condor Nvidia surround

Postby EDB » Tue Aug 05, 2014 12:24 pm

Condor is DirectX7.
DirectX7 is 2048 max...
SKINS : Team the Netherlands 5.3 and Dutch Nationals 14.10

From the developers : Condor V2 is now in Beta

In the 32-bit world, time won’t go beyond Tuesday 2038-01-19 03:14:07 (UTC). Instead it will return to Friday 1901-12-13 20:45:52 (UTC).

Lab
Posts: 3
Joined: Sun Aug 03, 2014 9:55 pm

Re: Condor Nvidia surround

Postby Lab » Tue Aug 05, 2014 1:36 pm

EDB wrote:Condor is DirectX7.
DirectX7 is 2048 max...


ohh shit!.. so just no way fix that problem..

User avatar
EDB
Posts: 536
Joined: Mon Oct 31, 2011 2:17 am
Location: The Netherlands, Europe Continent, Earth Planet, Milky Way Galaxy, Virgo Super Cluster
Contact:

Re: Condor Nvidia surround

Postby EDB » Tue Aug 05, 2014 1:47 pm

No.

If you want a pano view go for something like 2084x384 instead of 5760x1080.
If you get it to work and prefer such a low resolution that is...

I prefer a TrackIR and don't miss a panoview...
Looking up is more important then looking left and right.
SKINS : Team the Netherlands 5.3 and Dutch Nationals 14.10

From the developers : Condor V2 is now in Beta

In the 32-bit world, time won’t go beyond Tuesday 2038-01-19 03:14:07 (UTC). Instead it will return to Friday 1901-12-13 20:45:52 (UTC).

Lab
Posts: 3
Joined: Sun Aug 03, 2014 9:55 pm

Re: Condor Nvidia surround

Postby Lab » Tue Aug 05, 2014 1:58 pm

EDB wrote:
I prefer a TrackIR and don't miss a panoview...


I use both panoview and TrackIR.. but going down to 1920x1080 on a single screen with TIR is still like looking out from inside of an mailbox. :)

User avatar
EDB
Posts: 536
Joined: Mon Oct 31, 2011 2:17 am
Location: The Netherlands, Europe Continent, Earth Planet, Milky Way Galaxy, Virgo Super Cluster
Contact:

Re: Condor Nvidia surround

Postby EDB » Tue Aug 05, 2014 2:04 pm

Maybe Condor V2.
But that's not for the near future...
SKINS : Team the Netherlands 5.3 and Dutch Nationals 14.10

From the developers : Condor V2 is now in Beta

In the 32-bit world, time won’t go beyond Tuesday 2038-01-19 03:14:07 (UTC). Instead it will return to Friday 1901-12-13 20:45:52 (UTC).

HornetSk
Posts: 244
Joined: Sun Dec 25, 2005 12:02 am

Re: Condor Nvidia surround

Postby HornetSk » Sun Oct 19, 2014 4:25 pm

Hi, try 2048*768 on 2 projectors and trackir, it is awesome for cockpit or old pc with xp and it is working in 3d what is amazing. It is possible to use matrox dual or triple head adapter. But 2048 is maximal width...

Here is my old setup

https://m.youtube.com/?gl=SK&hl=sk#/watch?v=4_p69UwOsNU
Image

HornetSk
Posts: 244
Joined: Sun Dec 25, 2005 12:02 am

Re: Condor Nvidia surround

Postby HornetSk » Sun Oct 19, 2014 4:33 pm

I dont know but this old nthusim version can help?

http://nthusim.com/newsletter/nthusim-release-22151
Image

Skyriter
Posts: 42
Joined: Sat Jun 29, 2013 4:13 pm

Re: Condor Nvidia surround

Postby Skyriter » Mon Dec 08, 2014 3:21 pm

Lab wrote:hello Everyone, New Pilot on forum.. :)

I need help to setup Condor with my Obutto cockpit

the problem is that i can´t run condor in 5760x1080 Condor won´t start just crash and i get "Direct3D Error"
1920x1080 is the only way to start condor.



hardware: Cpu i7, 16gb ram, Nvidia 2 x gtx670 SLI, surround 3+1.. main screen 3 x 27"(5760*1080) and panel screen 22"(1680*1080)


I've just posted in GENERAL section "Does Condorsoaring support multiscreen setup" apparently not yet it seems.
I've a three screen setup with Nvidia; it does not work. only seen on one screen.


Return to “Cockpit Builders”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest