Page 4 of 4

Re: Oculus Rift

Posted: Wed Nov 15, 2017 12:28 am
by sebbil
@flyingtux
Can you send me the software / drive to use my Rift in Condor ?

Re: Oculus Rift

Posted: Sat Nov 18, 2017 8:28 pm
by I-FOXY
Hi there.

I'm pretty new to the forum, but I'm very interested to a 3D VR device to use with Condor.

In my experience Condor is very effective as glider fly simulator, but is very limited in term of experience without a VR device: the single sceen view is quite unnatural and is pporly replace by view rotation command. Looking out of the cockpit is a key feture for a glider pilot.

If there is any driver/interface for Oculus Rift, or any else, I will be very interest to test.

Thanks and best reagrds.

Lorenzo.

Re: Oculus Rift

Posted: Sun Nov 19, 2017 11:51 am
by flyingtux
Hi,

I'm agree with you, VR gives very a new dimension to Condor.
I'm curently working on the CV1 version but only during my very limited spare time. I would like to release a demo version to give you the possibility to test the solution.
You probably know that VR need a good hardware configuration.
VR4Condor need too a good RAM speed (PC3-12800 or above) and good Video Ram Speed and bus speed (pcie 16x or above).
I advice nvidia graphic card, since some DirectX7 functions are bad implemented on ati card (no optimization)

Here is the config I'm using for the dev, it's a two years old PC :
Asus Z97A
NVidia GTX 980 TI 6GO
8GO DDR3 1600 PC3-12800
Intel Core i7 4790K 4GHz
SSD Crucial 512GB
Oculus CV1
Win X 64 Pro

Regards,

Re: Oculus Rift

Posted: Sun Nov 19, 2017 2:54 pm
by sebbil
i think i can do this :)

I can test it ...

Asus Z270 MAXIMUS IX APEX,
Intel I7 7700K 5GHz ,
32 GB 3200er,
8GB Asus GTX 1070 OC,
1TB m2 RAID,
2 TB SSD HDD,
8+4 gb SATA,
Thermaltake 630W,
Win10 64 Pro

Re: Oculus Rift

Posted: Sun Nov 19, 2017 11:39 pm
by flyingtux
sebbil wrote:i think i can do this :)

I can test it ...

Asus Z270 MAXIMUS IX APEX,
Intel I7 7700K 5GHz ,
32 GB 3200er,
8GB Asus GTX 1070 OC,
1TB m2 RAID,
2 TB SSD HDD,
8+4 gb SATA,
Thermaltake 630W,
Win10 64 Pro


Sounds good ;-) !

Re: Oculus Rift

Posted: Mon Nov 20, 2017 8:40 pm
by I-FOXY
Hi there.

My system:

ASUS ROG
Intel Core i7-4720 HQ CPU @2.6 GHz (8 CPU)
RAM 16 Gb
64bit OS x64-Based processor
250 GB HD memory
NVIDIA GeForce GTX 960M
Widows 10

Thrustmaster device set (Joystick, pedals and thrust)

Modified PlaySeat F1 game seat.

I don't know the power level of my hardware (some new is coming from the company).

Plus: some (very) old skills of Computer Graphics programming, just to understand the computational difference between a single central projection and a stereo one.

Thanks

Re: Oculus Rift

Posted: Mon Nov 20, 2017 8:54 pm
by I-FOXY
Here is my system:

OS Name: Microsoft Windows 10 Home
OS Version: 10.0.15063 N/A Build 15063
OS Manufacturer: Microsoft Corporation
OS Configuration: Standalone Workstation
OS Build Type: Multiprocessor Free

System Manufacturer: ASUSTeK COMPUTER INC.
System Model: G501JW (Asus ROG)
System Type: x64-based PC
Processor(s): 1 Processor(s) Installed. [01]: Intel64 Family 6 Model 60 Stepping 3 GenuineIntel ~1945 Mhz
BIOS Version: American Megatrends Inc. G501JW.209, 24-Jul-15

Total Physical Memory: 16,273 MB

Graphics Card: NVIDIA GE Force GTX 960M

Thrustmaster control devices set (Joystick, Pedals. Throttle)

PlaySeat F1 modified game seat

I don't know the power level of my system (company is going to change it soon ...).

Plus: some (very old) skills in CG programming, just to understand the computational difference between a centra and a stereo projection.

Re: Oculus Rift

Posted: Tue Nov 21, 2017 1:09 am
by sebbil
So, i wait for a download link for your rift condor- driver from @flyingtux

Re: Oculus Rift

Posted: Fri Nov 24, 2017 8:42 pm
by I-FOXY
... the future seems even more interesting:

https://www.oculus.com/go/

Re: Oculus Rift

Posted: Wed Dec 06, 2017 1:05 am
by MarkS
I am disappointed to find this thread was referring to getting old Condor working on Rift ? I was getting excited ..but its great to see ppl weer working on this issue .

It would be very easy for the devs to create a RIFT CV1 compatible version if they are creating Condor 2.0 with Unity Pro ( which is one of the two main engines ) . You simply click a few check boxes and render the new Rift version as support for Rift is built deep into Unity . There may be a few minor adjustments but putting a 3d game into Rift compatibility is quite simple . Condor 2 is designed for Direct X 11 which would be critical for rendering the large resolutions required for VR . This is not to say that there might not be tunings to be done on memory allocations and such , but my main point is that if done in Unity Pro I can say from experience that a version for Rift Cv1 that could at least be experimented with is only a few check box click away .

It would be great to see a Rift version in the future - since I got my VR setup I just simply haven't done any flightsimming any other way . With Rift now at $399 US and the minimum spec GPU card now at 1050Ti which is under $200 its not to expensive to get into VR . I am running MS Flight Simulator ok with a GTX 1060 in VR .

Re: Oculus Rift

Posted: Thu Dec 14, 2017 3:16 pm
by I-FOXY
Thanks,

but ... sorry for the chilly question: is Condor 2 available?

No idea about this, I see a long forum but it is still not clear the availability status.

Any update is more than welcome.

Thanks,

Re: Oculus Rift

Posted: Thu Dec 14, 2017 4:28 pm
by sebbil
No V2 ... ( I think you can ask 2019 again )

No Infos about Rift drivers from @flyingtux ( so its also only a joke i think. )

Re: Oculus Rift

Posted: Tue Dec 19, 2017 5:06 pm
by flyingtux
Hi,

No Sebbil, it's not a joke, releasing this demo needs still some time.
I do that during part of my free time and unfortunately I do not have a lot of it. No easy for me to give a date. So be patient please.
It will be a time limited connected demo version (between 5 or 10min) just to see if your hardware is compatible and if you like it...
The first version will be for nvidia cards. I will see after for an ati cards version, depending on the demand...

Best Regards,

PS : I have flown with my new CV1-sdk 1.20 (and still compatible too with the old dk2) during network Condor session. It's so great inside thermals with other gliders ;-)