3dem scenery tutorial

Everything related to creation of new sceneries for Condor...

Moderators: Uros, OXO, GR, ASH33M

Xavier
Posts: 416
Joined: Fri Jun 20, 2008 2:22 pm
Location: France

Re: 3dem scenery tutorial

Postby Xavier » Thu Apr 16, 2015 7:14 pm

Hi all

Don't worry, any version of 3 DEM works properly, raws and colons coming from ter files are separated of 90 m.

And Raw to trn will adjust your scenery to a multiple of 256.

Go on!
*****- Xavier - (XDL * F-DELX) -*****

GregHart1965
Posts: 388
Joined: Sun Apr 12, 2015 7:21 am

Re: 3dem scenery tutorial

Postby GregHart1965 » Fri Apr 17, 2015 9:12 am

Hi, thanks I tried again with a different version and get the same result - Whiteout in Landscape editor, maybe the ground area is too large? I see the max is 400x400km. Will check that.

GregHart1965
Posts: 388
Joined: Sun Apr 12, 2015 7:21 am

Re: 3dem scenery tutorial

Postby GregHart1965 » Fri Apr 17, 2015 6:43 pm

I finally got hold of the 3DEM version for condor (link on Lurik's home page : http://www.lurik.fr/CondorScenery/00-Ou ... Outils.htm) which worked properly, generating a workable file. Now to figure out the calibration, hmmm landscape editor wont zoom....awkward...onward thru the fog

User avatar
EDB
Posts: 531
Joined: Mon Oct 31, 2011 2:17 am
Location: The Netherlands, Europe Continent, Earth Planet, Milky Way Galaxy, Virgo Super Cluster
Contact:

Re: 3dem scenery tutorial

Postby EDB » Fri Apr 17, 2015 8:10 pm

How big is your area..? Tiles x Tiles..?
When the scenery is too big (or too small), then zooming becomes a problem in CST.

CST works best between 4x4 and 12x12. 16x16 some things don't work as fine as wanted...
SKINS : Team the Netherlands 5.3 and Dutch Nationals 14.10

From the developers : Condor V2 is now in Alpha

In the 32-bit world, time won’t go beyond Tuesday 2038-01-19 03:14:07 (UTC). Instead it will return to Friday 1901-12-13 20:45:52 (UTC).

GregHart1965
Posts: 388
Joined: Sun Apr 12, 2015 7:21 am

Re: 3dem scenery tutorial

Postby GregHart1965 » Sat Apr 18, 2015 11:58 am

The size is no problem (13x13) it was an ID10T error! I had not selected right tooltip! :? :lol:

Last night I totally blew it by deleting old entries from the condor landscapes directory which meant that my landscape wasn't showing up, so I eventually ran recovery, in the process the installer files from my 'downloads' folder had also been stripped!! aargh! ah well now re-dl'ing everything.

I eventually found my landscape folder in the app data from an older version of condor - weird. Anyway I will start afresh - I understand the initial process so far so its easy now - Im sure I will encounter more problems and head scratching stupidity (on my part) along the way!! :)

Thanks for all the prompt replies and support.


Return to “Scenery”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests