3dem scenery tutorial

Everything related to creation of new sceneries for Condor...

Moderators: Uros, OXO, GR, ASH33M

User avatar
Cadfael
Posts: 3638
Joined: Fri May 27, 2005 8:07 pm
Location: Czech republic
Contact:

Postby Cadfael » Mon Jun 11, 2007 8:44 pm

I renamed your file to raw and I am uploading it to rapidshare. Link will follow during some minutes.

http://rapidshare.com/files/36561530/scenery_name.raw
Image
Image

rolf1272
Posts: 3
Joined: Sun Jun 10, 2007 5:46 pm

Postby rolf1272 » Mon Jun 11, 2007 9:51 pm

thanx!!!!!

now i can move on

i will host it if it is finished

Amouse
Posts: 48
Joined: Fri Mar 28, 2008 6:48 pm
Location: Australia NSW

Future Advice

Postby Amouse » Wed Apr 23, 2008 1:31 am

converting bin files to raw


goto start button , then run
Type CMD
write down the address
example of what i see for my laptop

C:\Documents and Settings\Amouse

Open windows explorer and copy your bin file to the same place as you wrote down.
then ..

goto start button , then run
Type CMD

copy filename.bin filename.raw (press enter)

filename=what ever your bin file is called .

once it has copied the file

Open windows explorer and copy your "RAW" file to the same place as you first got the bin file from at the start of this explanation.

Now open raw to trn convertor and you onto the next step towards a map :)

gert944
Posts: 8
Joined: Tue Jan 31, 2006 10:34 pm
Location: Belgium

Postby gert944 » Tue Jul 22, 2008 10:28 pm

Is it possible to convert existing scenery from another flightsim into Condor.

Eg I know there's a great scenery from Belgium in X-plane. I'd like to use that in Condor.

Can this be done?
Glider pilots drive Porsche

User avatar
Cadfael
Posts: 3638
Joined: Fri May 27, 2005 8:07 pm
Location: Czech republic
Contact:

Postby Cadfael » Wed Jul 23, 2008 8:27 am

afaik it is not possible - different format, files atc.
Image
Image

gert944
Posts: 8
Joined: Tue Jan 31, 2006 10:34 pm
Location: Belgium

Postby gert944 » Wed Jul 23, 2008 11:31 am

Too bad!
It's a pity that none of the Belgian/Dutch Condor pilots managed to develop a Benelux scenery.
Many tried it (regarding the posts in this forum) but everytime the project stopped for some reason...
Well, frankly I don't have the time either to spend +500 hours on a project.
Glider pilots drive Porsche

User avatar
Cadfael
Posts: 3638
Joined: Fri May 27, 2005 8:07 pm
Location: Czech republic
Contact:

Postby Cadfael » Wed Jul 23, 2008 11:37 am

Yes, it is a pitty. But if you think, that scenery developers are extraterrestrials with any extra free time for it, it is a mistake. We are doing it instead of our another activites :) Is very easy to find about 4 hours daily for it - no TV, no Condor, no RL gliding, no sex... :)
Image
Image

gert944
Posts: 8
Joined: Tue Jan 31, 2006 10:34 pm
Location: Belgium

Postby gert944 » Thu Jul 24, 2008 11:22 am

:lol: :lol: :lol:

Yes, I admire you guys...
I prefer the sex though 8) 8)
Glider pilots drive Porsche

tom eagles
Posts: 2173
Joined: Wed Aug 09, 2006 4:16 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Postby tom eagles » Thu Jul 24, 2008 11:25 am

lol ok milos the sex part is a bit of exaggeration ;)
Image


ASH33M
Posts: 1716
Joined: Wed Apr 20, 2005 1:01 am
Location: UK
Contact:

Re: 3dem scenery tutorial

Postby ASH33M » Wed Aug 19, 2009 2:03 am

Will make the 3dem version I have made available, this version was developed with Condor Soaring in mind.

arn72
Posts: 361
Joined: Tue Mar 06, 2007 1:41 pm
Location: Norway

Re: 3dem scenery tutorial

Postby arn72 » Tue Sep 01, 2009 4:13 pm

have you made it available somewhere now? :?:

User avatar
Wulkran
Posts: 4
Joined: Sun Oct 23, 2011 12:34 pm

Re: 3dem scenery tutorial

Postby Wulkran » Tue Oct 25, 2011 7:51 pm

Hi all. Sorry my bad english.

I'm trying to make me extremely detailed terrain
land, about 130kmx60km but I find 8 images
each approximately 2GB. Since I can not put them together into a single
file for hardware and software constraints, is it possible to
through the condor-cut.jsx go slowly adding files
dds? (without having to manually rename the tiles of course)
Or is it necessary to make a total of 16GB image to run the
cut.jsx?

I appreciate any comments.
Thanks.

GregHart1965
Posts: 388
Joined: Sun Apr 12, 2015 7:21 am

Re: 3dem scenery tutorial

Postby GregHart1965 » Thu Apr 16, 2015 1:15 pm

sorry dp
Last edited by GregHart1965 on Thu Apr 16, 2015 1:17 pm, edited 1 time in total.

GregHart1965
Posts: 388
Joined: Sun Apr 12, 2015 7:21 am

Re: 3dem scenery tutorial

Postby GregHart1965 » Thu Apr 16, 2015 1:16 pm

Aaf I see a possible answer to my troubles here, the version 3DEM I had was a more recent version - everything worked fine up until bring the .trn into landscape editor - and ...nothing! Just a big white expanse. I will try with the version you have linked to above (the version I had did not list rows and columns when selecting a smaller area and did not show 'adjust rows and columns' after but displayed extents of image in meters. :roll:

Hopefully it will work now. :?: :?


Return to “Scenery”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests